Endodontische Herbehandeling 2019

Herbehandeling

Congres Endodontische Herbehandeling - Vrijdag 1 november 2019 - RAI Amsterdam

Een update van uw kennis over de endodontische herbehandeling

Drie van de beste sprekers op dit vakgebied hebben een goed doordacht congresprogramma samengesteld over de endodontische herbehandeling in de algemene praktijk. Zij geven de volgende vijf zeer praktijkgeoriënteerde lezingen. Van indicatie tot praktische uitvoering:

Michiel de Cleen
-Van feilen leren: de indicatie voor de herbehandeling
-Kanalen opnieuw reinigen en vullen: obstakels en hindernissen

Marga Ree
-Herbehandeling van gekroonde elementen, hoe pakken wij dat aan?
-Restaureren voor een succesvolle prognose na de herbehandeling

Prof.dr. Francesco Mannocci
-Risico’s en voordelen van de herbehandeling

Op www.herbehandeling.nl ziet u het volledige programma.

De wortelkanaalbehandeling gaat vaak goed. Alle kanalen zijn netjes gereinigd, afgesloten en het element mooi gerestaureerd: met recht een tweede leven voor een tand of kies.

Maar soms zit het tegen: klachten blijven bestaan of keren terug. Een periapicale ontsteking of fistel geneest niet. En als er inmiddels een mooie kroon of brug op het element is geplaatst, is dit dubbel zo vervelend. Toch zal in verreweg de meeste gevallen een revisie van de eerder uitgevoerde wortelkanaalbehandeling uitkomst bieden. We spreken dan van een endodontische herbehandeling. Deze congresdag is geheel gewijd aan zaken die met die herbehandeling te maken hebben, van de indicatie tot en met de follow-up.

De drie sprekers zullen aan de hand van veel praktijkvoorbeelden vaak voorkomende problemen en uitdagingen bespreken. Met daarbij niet alleen aandacht voor de theoretische achtergrond, maar vooral voor de praktische uitvoering in de dagelijkse praktijk.

Het congres Endodontische Herbehandeling biedt oplossingen voor vaak voorkomende problemen in de algemene praktijk. Het is een must voor iedere tandarts die kanaal- behandelingen doet.