FRONT2023

Vrijdag 12 mei 2023 - RAI Congrescentrum Amsterdam

De fronttand centraal

Vier zeer ervaren sprekers hebben een zeer goed doordacht congresprogramma samengesteld waarbij de fronttand centraal staat.

Het congresprogramma bestaat uit de volgende zes lezingen:

Schoonheid speelt een grotere rol in de maatschappij dan ooit tevoren. Social media, selfies en bereikbare schoonheidsbehandelingen hebben de vraag naar cosmetische ingrepen vergroot en de drempel voor behandeling verlaagd. Ons vakgebied, de lach, speelt daarin een sleutelrol en een verkleurde, afgebroken, of zichtbaar gerestaureerde voortand wordt niet snel meer geaccepteerd. De tandarts is dan ook niet langer alleen de bewaker van de mondgezondheid, maar ook de sleutelhouder tot een mooie lach. Meer dan ooit tevoren worden wij geconsulteerd door patie?nten met een cosmetische hulpvraag.

Het verwachtingspatroon van de patie?nt speelt hierbij een veel grotere rol dan in de rest van ons vak, waardoor de uitdagingen groot zijn. Want hoe voldoe je aan al die cosmetische verwachtingen? En hoe houd je balans tussen een esthetische uitkomst enerzijds en behoud van vitaliteit en maximaal tandweefsel anderzijds? Waar een verkleurde wortel of een afwijkende gingivahoogte in de zijdelingse delen veelal wordt geaccepteerd, blijkt dit in het front vaak een heet hangijzer.

In FRONT2023 komen verschillende disciplines aan bod, en zullen vier bekende en zeer ervaren collega’s hun kennis en expertise met u delen hoe een gezonde, mooie en duurzame situatie te herstellen of te cree?ren. Zo zullen behandelopties voor de beruchte verkleurde voortand vanuit zowel endodontisch als restauratief perspectief worden belicht, waarbij aandacht wordt besteed aan casusselectie en prognose van deze elementen.

En ook de esthetische richtlijnen van het front worden bekeken vanuit het oogpunt van 'white-, pink- e?n facially driven aesthetics'.

Wat te doen met te veel of te weinig tandvlees? Hoe bereik je optimaal resultaat met minimale weefselafname? En wat voegen huidige digitale hulpmiddelen toe aan het resultaat en de voorspelbaarheid van onze behandelingen in het front? Ook de afwegingen die een rol spelen bij een endodontisch behandeld frontelement met een stiftopbouw worden onder de loep genomen. Wanneer kiezen we voor herbehandeling, een apexresectie of toch een extractie? Hoe bereik je het beste resultaat met een implantaat? En is een brug nog steeds een interessant alternatief anno 2023? In FRONT2023 zullen de sprekers vooral aandacht besteden aan praktische tips en adviezen, nuttige schema’s en haalbare doelen, gebaseerd op de laatste wetenschap en jarenlange klinische ervaring.

Kom naar de RAI op vrijdag 12 mei 2023!