RESTAUREREN2018

Congres RESTAUREREN2018 - vrijdag 2 februari 2018 - RAI Amsterdam

Restaureren is meer dan alleen het maken van restauraties. Restaureren is wikken en wegen, plannen, ontwerpen, overleggen en vervolgens uitvoeren. Want alleen dan kan een mooi, goed en duurzaam resultaat worden behaald.

De zeven lezingen tijdens RESTAUREREN2018 hadden een duidelijke structuur:

Marco Gresnigt, Martijn Moolenaar, Sjoerd Smeekens en Javier Tapia Guadix (Madrid) hadden een boeiend en praktijkgericht congresprogramma samengesteld. Of het nu gaat om het restaureren van natuurlijke elementen met composiet, partieel porselein, facings, keramiek of de keuze voor een brug of een kroon op een implantaat om een missend element te vervangen, zij hebben tijdens het congres RESTAUREREN2018 stapsgewijs verteld uit hoe zij te werk gaan in hun praktijk.

Bij omvangrijk weefselverlies door cariës, fracturen of slijtage werd in het verleden al snel voor een volledige kroon gekozen. De hedendaagse mogelijkheden om meer weefselbesparend te werk te gaan zijn echter legio. Directe composietrestauraties of partiële indirecte restauraties met verschillende technieken en materialen worden nu het meest toegepast. Vier van de beste practici en meest vooruitstrevende sprekers op het restauratieve vakgebied hebben tijdens dit congres over de huidige technieken en materialen voor het herstel van functie en esthetiek gesproken.

Van welk type restauratie mag u welke levensduur verwachten? Wat zijn mogelijke risico’s? Wat zijn patiëntgebonden factoren waarmee u rekening moet houden? Kiest u voor een indirecte of een directe restauratie? Een brug of een implantaat? En hoe vervaardigt u die dan? Dit congresprogramma maakte heel duidelijk dat de juiste behandelplanning, materiaalkeuze en klinische uitvoering onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Met het goed doordachte congresprogramma hebben de vier sprekers de kennis van de deelnemers weer helemaal up-to-date gebracht.

Marco Gresnigt, Sjoerd Smeekens, Martijn Moolenaar en Javier Tapia Guadix hadden voor de eerste keer met elkaar een congresprogramma samengesteld.

Op 2-2-2018 hebben 510 tandartsen aan het congres meegedaan.